En sniktitt inn i 123klubb v4.0

Stikkord er enklere bildeopplastning/skalering, navigering i roller & menyer og mobilvennlighet

I vinter ble hjemmesidemodulen i 123klubb levert i responsivt design, og ca 100 klubber har allerede byttet over til ny mal som tar ca 20 minutter via designerrollen. Nå jobber vi med "innsiden" slik at klubbverktøyet ved pålogging blir enda bedre og også mobilvennlig. Første roller ut er klubbleder, trener/lagleder og medlem. ta en sniktitt på uttrykket via en pålogging i spillerutviklingsverktøyet www.skillrace.no som er pilot på nytt admingrensesnitt og allerede lansert hos alle toppklubber i Norge via vårt samarbeid med Norsk Toppfotball/Toppfotballsenteret  - se videosnutt under:

 

Vi inngår ingen kompromisser med design og brukervennlighet når vi nå oppgraderer løsningen vår til ett fremtidsrettet «look-and -feel». Med en hurtig voksende kundeportefølje som hjemmeside-/klubbverktøyleverandør samt den store særidretten fotball, representert ved Norsk Toppfotball/Toppfotballsenteret, kjenner vi et stort ansvar for å oppgradere vår verktøykasse. Vårt nye slagord ser du her:

 

"Styr klubben fra hånden med 123klubb"

I løpet av de neste månedene har vi også gleden av å introdusere en portefølje av app’er med fokus på både administrasjon, sosial kommunikasjon, salg og læring. Sistnevnte vil ha sitt utspring i vårt spennende toppfotballsamarbeid og etterhvert komme alle de andre idrettene til gode. Vi er her i pilotfase med planlagt web versjon 1 App v1 deretter.

 

Responsivt design hjemmeside
For de som ikke er kjent med uttrykket «responsiv»; dette betyr at hjemmesiden endrer uttrykk/innhold avhengig av om brukeren besøker siden fra en PC/Mac, nettbrett eller mobil. Se vedlagt bilde her med eksempel:


 

Første designmal som baserer seg på uttrykket fra versjon1 av http://wrapbootstrap.com/preview/WB021609D er nå ferdig tilpasset i 123klubb-drakt slik at innhold som nyheter, sponsorlogoer, innholdsmeny osv legger seg automatisk inn ved skifte av designmal. Ny responsiv designmal ligner på dagens utseende i «para-klubb» som mange klubber er lansert i med en høyre kolonne og nyheter i venstre spalte under valgfri nyhetsslider øverst. Pga. lik struktur med dagens mal gjør denne første malen seg svært godt egnet som den responsive designmalen som alle klubber skal kunne bytte over til gratis da den gir lite behov for omstrukturering av innhold. Klubber kan nå også velge seg en helt egen mal, og hvor vi tilpasser all den gode funksjonaliteten i vårt administrasjonsverktøy slik at dette vises i "front" på hjemmeside og lagsider.

 

Administrasjonsverktøysmal
Tilsvarende gjør vi en ny responsiv valgt brukervennlig administrasjonsverktøysmal. Stikkord er enklere menynavigering, responsive skjermbilder for de mest brukte skjermbilder pr rolle, bildeopplasting/skalering forenklet, dashbord med klubb/lagsstatus pr rolle mm. Administrasjonspanel i ny drakt er allerede i pilot i utvalgt brukergruppe og har blitt godt mottatt. 

 

I oppgraderingsarbeidet arbeider vi etter følgende prinsipper:

  • Responsive sider som skal fungere på alle medier fra iWatch til 5K TV/PC/Mac-skjermer
  • Funksjonalitet tilpasset format (klokke, mobil, PC)
  • Fleksibilitet i designuttrykk helt ned på klubb og idrettsnivå
  • «Rent design» basert på populære og spesialtilpassede maler
  • Intuitiv manøvrering
  • «Rolige» skjermbilder der bare deler av siden lastes ved behov
  • Direkte lagring til server der dette er naturlig (per input-felt)
  • Forenkling av funksjoner (eks: bildeopplasting/redigering)
  • Forbedret responstid

For den teknologiinteresserte kan vi fortelle at prosjektene over innebærer innfasing av AngularJS, Bootstrap, BreezeJS og endel andre toppmoderne fremtidsrettede rammeverk for utvikling av Web 2.0 grensesnitt.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift